dimarts, 13 de febrer de 2018

Sebastià Bennasar, l’autor de l’INS Tiana

Sebastià Bennasar va néixer a Palma de Mallorca, el 1976. És escriptor, traductor, periodista i agitador cultural. Ha publicat una trentena de llibres i viu directament de la literatura i l’escriptura.

Va estudiar Humanitats a la universitat Pompeu Fabra, i té un màster en Història del Món de la UPF.

Des de 1994 fins a 2005 va treballar al Diario Baleares i Diari de Balears. Entre 2009 i 2013 va residir a Lisboa, on va contribuir a la creació del Casal Català i de l’associació Catalunyapresenta.

Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys. Des de dirigeix la trobada Tiana Negra, dedicada a la novel·la negra en català.

A més d’obres en poesia i narrativa, és autor dels assaigs El país dels crepuscles, un estudi completíssim sobre la novel·la negra en català, i La primavera dels indignats, sobre aquest moviment social.

Actualment coordina la revista de cultura Bearn. És molt crític amb la situació de l'educació al nostre país, i amb la manera com s'ensenya la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari