dilluns, 12 de febrer de 2018

Pilar Rahola, escriptora Escola Betúlia


PILAR RAHOLA


Pilar Rahola i Martínez, va néixer a Barcelona el 21 d'octubre de 1958. És una  periodista, escriptora i política catalana d'ideologia catalanista i independentista. 

És llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.  És autora de més de vint llibres publicats en català i castellà,  i és columnista diària a La Vanguardia. Ha escrit en altres diaris, com  El País, el diari argentí La Nación,  el Diario de América, , editat als EUA...

Ha sigut premiada amb diferents premis entre ells, el premi Scopus  2007, el més prestigiós que concedeix la Univeritat Hebrea de Jerusalem, i que li han donat per la seva lluita en favor dels Drets humans; al 2011  va rebre també el "Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista", que li va donar l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, per practicar "un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions". 

Va ser militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i  diputada per aquest partit al Congrés dels Diputats. També fou regidora de l’Ajuntament de Barcelona d’ERC. Més tard, va abandonar aquest partit i va formar amb Àngel Colom un nou partit, el Partit per la Independència (PI). Després que aquest partit no tingués gaire èxit, va deixar la política i es va dedicar a la seva carrera d’escriptora i periodista, tot i que  va ser nomenada membre del Consell Assesssor per a la Transició Nacional.

Ha viscut molts anys a Badalona i actualment ho continua fent.
Cap comentari:

Publica un comentari